p01f2L’últim ple de l’any, el pròxim dimecres 21 de desembre, serà llarg, perquè inclourà com a mesures de govern les anomenades Línies d’Actuació del Districte (el rebatejat Pla d’Actuació) i un pla de promoció del comerç de proximitat, i també haurà d’informar favorablement (o no) sobre els pressupostos, sobre el pla pel dret a l’habitatge i sobre el pla especial per a l’ordenació dels establiments d’allotjament turístic. Però en el capítol de proposicions, precs i declaracions que presenta l’oposició hi haurà com a debat estrella la proposta de la CUP de recuperar la caserna de la Travessera de Gràcia, la història Comandància 411 de la Guàrdia Civil, que en els últims anys ja no ostenta la categoria de comandància.

A mig gas, sense perill d’atemptats i fora del nucli de protestes que es van impulsar des del teixit polític i veïnal als anys 90, la caserna de Travessera encara és residència i acull, per exemple, una bona biblioteca d’ús privat, però la CUP considera que ha arribat el moment que el barri del Camp d’en Grassot recuperi l’espai per a habitatges i equipaments. El document que es presentarà al ple, segons el grup municipal, està en procés de debat intern perquè la voluntat de l’esquerra independentista és presentar-lo com a declaració, i necessita el suport de 12 dels 17 consellers del districte.

Pel que fa a la resta de grups municipals, CiU presentarà una proposició per constituir al barri de la Salut una taula oberta entre districte, partits i veïns que en en un període de sis mesos articuli solucions a una crisi local que té àmbits diversos de queixa com la reubicació de les parades d’autobús , l’aplicació del pla d’usos i altres aspectes vinculats a la mobilitat. ERC, per la seva banda, demanarà que s’elabori un cens d’edificis i solars que puguin sumar-se al parc públic de lloguer i un llistat d’interiors d’illa que es puguin recuperar com a verd.

Comentari de Facebook

Website Comments

Deixa un comentari